Prijslijst onder de informatie.

Botox

Wat is Botox?

Onze arts werkt met het medicijn Botox. De merknaam voor de werkzame stof botuline toxine A, waarvan intussen acht verschillende stammen zijn ontdekt, maar waarvan type A het krachtigst is. Een beetje vergelijkbaar met Spa Rood: op een terras krijg je soms Spa Rood, soms Sourcy. Zo kun je in andere klinieken dus net iets anders krijgen dan de echte Botox.

Botulisme is in 1822 door de Duitse arts Justinus Kerner beschreven. Hij ontdekte dat, nadat mensen in een kroeg bedorven worst hadden gegeten, er door voedselvergiftiging een algehele spierverslapping ontstond waaraan mensen overleden. Het bleek om botuline toxine te gaan dat gemaakt wordt door de clostridium botulinum-bacterie. Jaren later, in 1946, is de stam botuline toxine A geïsoleerd. Het is het medicijn dat wij tegenwoordig gebruiken in de reguliere geneeskunde én in de cosmetische sector. Botox wordt in 1973 voor het eerst ingezet tegen tics van de ogen. In 1992 verschijnt de eerste wetenschappelijke publicatie die het gebruik van botuline toxine tegen rimpels beschrijft. Sindsdien wordt Botox veel gebruikt tegen bijvoorbeeld fronsrimpels, maar daarnaast wordt het middel nog steeds gebruikt in ziekenhuizen, bijvoorbeeld tegen een spastische blaas, bij spasmen in de spieren van armen en benen, maar ook bij te strak aangespannen stembanden Het mag dus duidelijk zijn dat Botox na deze jarenlange ervaring, in de juiste handen, een heel veilig medicijn is.

De werking van Botox.

Nadat botuline toxine (Botox) in de spier is ingespoten, wordt de stof opgenomen in een zenuw die er normaal voor moet zorgen dat een spier samen kan trekken. De botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw een bepaald stofje (acetylcholine) niet meer kan uitscheiden, waardoor de zenuw niet meer met de spier kan communiceren. Hierdoor ontvangt de spier niet meer het commando om samen te trekken, waardoor je dus bijvoorbeeld niet meer kunt fronsen. Het duurt gemiddeld drie, vier dagen voordat de botuline toxine op de juiste plek in de juiste zenuw belandt en de bestaande acetylcholine verdwenen is. Vanaf dat moment is het eerste effect van de Botox zichtbaar.

Doordat de spier niet meer kan samentrekken, wordt de huid rustiger. Rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen. Na ongeveer twee weken is het maximale effect bereikt en dat ‘houdt’ zo’n drie tot vier maanden. Hoe lang het effect precies aanhoudt, verschilt van persoon tot persoon en is vooraf helaas moeilijk te voorspellen. Na deze periode zal de Botox langzaam volledig uit het lichaam verdwijnen en zal de spier langzaam weer kunnen samentrekken. Na deze periode kan er opnieuw voor een behandeling gekozen worden.

Wanneer gebruik je Botox?

Er zijn twee soorten rimpels: statische en dynamische. Statische rimpels ontstaan door een slapper wordende huid en zijn ook zichtbaar als er geen spieractiviteit is. Dit soort rimpels zijn niet goed te behandelen met Botox, maar kunnen beter behandeld worden met een filler. Dynamische rimpels daarentegen worden zichtbaar door het herhaaldelijk aanspannen van een spier en zijn dus goed te behandelen met Botox. Zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel. Als je jong bent en je kijkt een keer boos, dan beweegt de huid wel, maar er ontstaat geen plooi of vouw. Als we ouder worden, verliest onze huid haar stevigheid en elasticiteit. En als we vaker hebben gefronst, ontstaat er een lichte plooi die langzaam steeds dieper wordt totdat je, ook als je ontspannen bent, een of meerdere lijnen ziet. Door het gebruik van Botox kunnen de spieren van de frons ontspannen, waardoor de huid de tijd krijgt om te herstellen. Indien de huid zelfs na meerdere behandelingen niet is hersteld, kun je de lijnen opvullen met een filler. Hiermee kunnen we een heel mooi en natuurlijk resultaat behalen. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met een eerste of de volgende behandeling. Soms is voorkomen namelijk beter dan ‘genezen’.

Iedereen is verschillend en ook ieders huid is verschillend. De een fronst meer, de ander knijpt meer met de ogen. Wat in ieder geval veel verschil maakt, is de conditie van de huid en onderliggende lagen. Roken, zonneschade en stress zorgen ervoor dat de huid snel veroudert. En juist een gezonde levensstijl met voldoende slaap, goede voeding en beweging zorgen voor een topconditie en een betere huid. Het is niet verwonderlijk dat mensen met deze leefstijl niet alleen beter in hun vel zitten, zij hebben ook minder behandelingen nodig om er stralend uit te zien.

Fillers

De fillers die wij gebruiken, zijn allemaal afbreekbaar en zijn bewezen veilig in het gebruik. Doordat de door ons gebruikte fillers in gelvorm worden aangeleverd, zijn ze door de gladde consistentie eenvoudig te injecteren. Bovendien bevatten de producten lidocaïne, een stof met een pijnstillende werking voor een zo pijnloos mogelijk ervaring.

Overigens worden onze behandelingen over het algemeen als vrijwel pijnloos ervaren doordat we de fijnste naaldjes gebruiken en omdat Joris Coonen uitermate ervaren is in het injecteren. In de extra gevoelige regio’s (met name het gebied rond de mond) kan een verdoving gebruikt worden in de vorm van een crème of tandartsverdoving. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg.

Arts

Joris Coonen is een ervaren arts die 10 jaar op de afdeling neurochirurgie werkzaam is geweest. Gedurende die jaren kwam hij meer en meer tot de conclusie dat hij door tijdsdruk en toenemende administratieve taken steeds minder echte aandacht aan zijn patiënten kon geven. Ook merkte hij dat juist de kleinere ingrepen, waar mensen snel veel profijt van hebben, hem de meeste voldoening gaven. Daarom heeft hij eind 2014 de neurochirurgie vaarwel gezegd en houdt hij zich nu full time bezig met cosmetische geneeskunde. Joris: “Onderzoek heeft aangetoond dat mensen, die er goed verzorgd uitzien en zelfvertrouwen hebben, niet alleen op werkgebied maar ook op sociaal gebied succesvoller en gelukkiger zijn. Het geeft echt een kick als mensen na een cosmetische behandeling in de spiegel kijken en dat je dan ziet dat ze tevreden en gelukkig zijn met het resultaat. Ik geloof echt dat mensen dan prettiger door het leven gaan. En dat je dat kan bereiken met een relatief eenvoudige ingreep is precies waarom ik blij ben met mijn keuze om me te specialiseren tot cosmetisch arts.”

Joris Coonen volgt nationale en internationale congressen en bezoekt zeer geregeld trainingen en workshops gegeven door Allergan, Merz, Bo Medical en Galderma. Verder is Joris opgeleid door Peter Termohlen.

Met veel plezier combineert hij tegenwoordig, als cosmetich arts, zijn zeer verfijnde chirurgische kwaliteiten met aandacht voor zijn patiënten.

BIG registratienummer 89061566101

Er wordt uitsluitend gewerkt met producten van de allerhoogste kwaliteit zoals Botox®, Juvéderm® en Radiesse®.

Botox prijzen

1/2 zone               €75,00

1 zone                    €125,00

2 zone                    €225,00

3 zones                   €325,00

overmatig zweten €475,00

Fillers prijzen

0,5 ml                       €250,00

1 ml                           €400,00

2 ml                          €750,00

3 ml                           €1075,00

mini liquid facelift €1250,00